Hallo ik ben Houda

ImageDe GGZ. Wat is dat eigenlijk? GGZ staat als afkorting voor de Geestelijke Gezondheidszorg. In de GGZ krijg je te maken met verschillende patiënten; patiënten met o.a. verschillende problematieken/verslavingen, achtergronden, behandelingen en doelen. Veel van deze patiënten durven zelf hulp te vragen en worden dus vrijwillig opgenomen. En geloof me, daar heb je echt lef en kracht voor nodig! Als ik erover nadenk zijn wij eigenlijk allemaal verschillend, stuk voor stuk, allemaal uniek. Zo ook de patiënten in de GGZ. Het verschillende en het unieke is wat de mens zo mooi maakt. Daarom als slogan voor ons projectgroep: je bent zo mooi anders dan ik.

Laat ik me maar eens even voorstellen, ik ben Houda Khiraoui afstuderende aan de opleiding hbo- verpleegkunde. Ik heb in het derde jaar gekozen om me te differentiëren in de GGZ sector. Daarvoor heb ik allereerst een minor: werken als verpleegkundige in de GGZ gevolgd. Deze heeft me een theoretische basis gegeven, die ik vervolgens tijdens mijn stages in de praktijk ten uitvoer kon brengen. Ik had nooit gedacht dat ik me ooit me in de GGZ zou gaan verdiepen en toch is dit gebeurd.

Ik begon mijn opleiding met als beeld in het algemeen ziekenhuis te werken; het liefst op een kinderafdeling en anders op de spoedeisende hulp. Bij het kijken van de serie ER zat ik vol spanning op het puntje van me stoel te kijken of het leven van de patiënt gered zou kunnen worden. Wat vond ik die snelle acties kicken zeg! Echter ging het tweede jaar van mijn opleiding anders dan gedacht. Ik kon geen stage lopen in het ziekenhuis, dit vond ik toen erg jammer. Alle plekken zaten vol en het zat er voor mij niets anders op dan stage te lopen in de thuiszorg en in de psychiatrie. Ik vond de psychiatrie maar een eng idee..die mensen zijn echt gevaarlijk..ik kon beter uit hun buurt blijven! Ik had er helemaal geen goed gevoel bij, bij de psychiatrie.

Maar toen…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s