GGZmooianders

GGZmooianders is een project gericht op positieve beeldvorming over mensen met een psychische kwetsbaarheid. Een initiatief van Saxion Lectoraat GGZ Herstelgerichte Zorg en Empowerment, onderdeel van Saxion Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie.

    

Via diverse activiteiten willen we aandacht besteden aan positieve beeldvorming. De eerste activiteit is het maken van een lipdub. Een lipdub is een videoclip waarin een groep mensen in één opname een liedje playbackt en ondertussen een leuke act opvoert. Deze lipdub staat in het teken van de positieve beeldvorming van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het nummer van de lipdub GGZmooianders is Think van Aretha Franklin. Daarbij sluit deze lipdub aan bij het thema van de Week van de Psychiatrie, namelijk Contact gewenst

Waar en wanneer?
Deze lipdub wordt gemaakt op dinsdag 27 maart 2012 bij Saxion Hogeschool in Deventer, van 12.00 – 18.00 uur. 

Voor wie en door wie?
We gaan deze lipdub maken met studenten, docenten, cliënten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners. We hebben binnen 2 weken 115 aanmeldingen gekregen, iedereen reageerde erg enthousiast om mee te doen, zowel voor als achter de schermen. Dit was boven onze verwachting. Deze lipdub wordt geregisseerd en gefilmd door professionele theaterregisseurs van Kunsteducatie Grote Broer 

Programma 27 maart 2012 
Opening door Lector Peter Goossens
12.00 – 12.30: gezamenlijke info in theaterzaal door Kunsteducatie Grote Broer
12.30 – 15.00: 4 groepen gaan afwisselend starten met oefenen van de acts
12.30 – 15.15: in het restaurant is er alle ruimte voor onderling contact tussen studenten, clienten, hulpverleners en docenten, organisaties presenteren zich, rekwisieten worden gemaakt, er worden interviews en filmpjes opgenomen voor de making of. Er zijn 5 fotografen aanwezig en er is een speciale social media hoek, elk uur worden de laatste nieuwtjes en foto’s online gezet via twitter, facebook en de blogsite.
15.30 – 17.30: oefenen, generale en filmopname lipdub
17.30 – 17.45: het eindresultaat van de lipdub wordt gepresenteerd aan alle deelnemers

Media is van harte welkom!
Journalisten van radio, tv, kranten en vertegenwoordigers van (zorg)organisaties zijn van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen, filmopnames te maken en/of interviews af te nemen.

Organisaties die hier aan deelnemen:
Saxion: AMA Toegepaste Psychologie, Verpleegkunde, Art & Technologie, Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie
Dimence, Riwis Zorg en Welzijn, GGZCentraal, GGNet, Landelijke Stichting Zelfbeschadiging, Stg Borderline, Stg Cliënteninitiatieven Achterhoek, Vriendendiensten Deventer, Ixta Noa, woning corporatie Domijn, Any You, Zorgbelang Gelderland, Theatergroep De Firma Zorgbehang, Spel een steekje los?

Lancering lipdub op donderdag 29 maart 2012
De lipdub wordt uitgezonden op alle beeldschermen binnen Saxion Enschede en Deventer. Tevens staat er een groot projectiescherm in beide centrale hallen waarin de lipdub getoond wordt. De lipdub is vanaf 29 maart te zien op www.ggzmooianders.nl .

Advertentie

Eén reactie op “GGZmooianders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s